Schneider Electric ve ETAP, Yapay Zeka Fabrikaları için Dijital İkiz Platformunu Tanıttı

Schneider Electric ve ETAP, Yapay Zeka Fabrikaları İçin Dijital İkiz Platformunu Tanıttı

Schneider Electric ve ETAP, yapay zeka fabrikalarının güç ihtiyaçlarını doğru şekilde tasarlayıp simüle edebilen dijital ikiz platformunu NVIDIA Omniverse platformu üzerinden tanıttı. İki şirketin yaptığı açıklamada, NVIDIA Omniverse yapay zeka fabrika dijital ikizleri için planların kullanıldığını belirtti. Bu planlar sayesinde mekanik, termal, ağ ve elektrik sistemlerinin bir araya getirilerek yapay zeka fabrikasının simüle edilmesi sağlanıyor.

Schneider Electric ve ETAP arasındaki işbirliği, yapay zeka fabrikası tasarımı ve operasyonlarını dönüştürmeyi hedefliyor. Bu işbirliği sayesinde elektrik sistemleri ve güç gereksinimleri üzerinde geliştirilmiş içgörü ve kontrol sunulurken, verimlilik, güvenilirlik ve sürdürülebilirlik kazançları elde etme fırsatı sunuluyor.

ETAP ve NVIDIA Omniverse teknolojilerinin entegrasyonu ile elektrik sistemlerinin temel görselleştirmesinden daha fazlası yapılıyor. Bu entegrasyon sayesinde birden fazla dinamiğin sorunsuz etkileşime girdiği kapsamlı bir yapay zeka fabrikası dijital ikizi oluşturuluyor. ETAP’ın modelleme teknolojisi, bir veri merkezinin elektrik altyapısının sanal bir kopyasını oluşturarak gerçek zamanlı güç sistemi verileri, analizler ve içgörülerle birleştiriyor.

Akıllı algoritmalar kullanılarak, güç tüketimi ve dağıtım desenleri analiz edilip tahmin ediliyor. Bu sayede gelişmiş elektrik sistemi tasarımı, dinamik senaryo analizleri, gerçek zamanlı elektrik altyapısı performans takibi, enerji verimliliği optimizasyonu ve sistem güvenilirliği sağlanıyor. Ayrıca, işbirliği veri merkezi verimliliğini artırırken aynı zamanda şebeke güvenilirliği ve performansını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Schneider Electric’in Veri Merkezleri, Ağlar ve Hizmetler İcra Başkan Yardımcısı Pankaj Sharma, “ETAP, Schneider Electric ve NVIDIA olarak, yalnızca veri merkezi teknolojilerini ilerletmekle kalmıyoruz, aynı zamanda işletmelerin operasyonlarını optimize etmelerine ve yapay zekanın güç gereksinimlerini sorunsuz bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyoruz.” dedi. NVIDIA HPC ve AI Fabrikası Çözümleri Kıdemli Direktörü Dion Harris ise işbirliği sayesinde veri merkezi operatörlerine güç dinamikleri üzerinde olağanüstü bir görünürlük ve kontrol sunulduğunu belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Kerem Alp Eren Kaya – Ekonomi

Related Posts

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.

Elon Musk, neden Mars’a gitmek istediğini anlattı

SpaceX CEO’su Elon Musk, Fox News’a verdiği röportajda Mars’ta yaşam kurma vizyonunu değerlendirdi.

Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Çin’de savunma ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren Pekin Telemetri Araştırma Enstitüsünün, düşmanı, radarları var olmayan hayalet gemi filolarına yönlendirebilecek yetkinlikteki bir sinyal bozucu sistem üzerinde çalıştırdığı bildirildi.

Otomobil devinde kamera krizi: Binlerce araç geri çağrıldı

Volvo, ABD’de 2021-2025 yılları arasında üretilen 413 bini aşkın aracı, geri vitese alındığında arka görüş kamerasının çalışmaması nedeniyle geri çağırma kararı aldı. Sorunun yazılım güncellemesiyle çözüleceği açıklanırken, üretim tesisinde iş gücünün yüzde 5 oranında azaltılacağı da duyuruldu.

Milyonlarca kişinin kullandığı uygulama kapanıyor! 2003 yılında hayatımıza girmişti

2003 senesinde kurulan, görüntülü konuşma ve yazılı sohbet dünyasında o dönem devrim yaratmış, özellikle 2010’ların başında aylık 300 milyon aktif kullanıcıya ulaşan uygulamanın devri resmen son buluyor. Zamanla yerini WhatsApp, Zoom ve Discord gibi …

Şarj aletinizden gelen sese dikkat ettiniz mi? Tehlikeyi göz ardı etmeyin

Evde sessizlik hakimken prizdeki şarj aletinizden gelen hafif bir uğultu ya da cızırtı sesi duydunuz mu? Pek çoğumuz bu sesi fark etsek bile önemsemiyoruz. Oysa uzmanlara göre bu küçük ses, büyük bir tehlikenin habercisi olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir