Savunma sanayisinde 23 yeni AR-GE projesinin imza töreni yapıldı

Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan 23 Yeni AR-GE Projesi İmzalandı

Savunma Sanayii Başkanlığı, 2024 yılında tamamlanan 23 yeni AR-GE projesinin imza törenini gerçekleştirdi. Törende konuşan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, AR-GE çalışmalarında verimliliği ve etkin kullanımı önemsediklerini vurguladı. Görgün, “AR-GE ve Teknoloji Yönetim faaliyetlerimizde ortak aklı ve işbirliğini ön planda tutuyoruz. Bu projelerin, ekonomik ve rekabet gücümüze olumlu etkiler sağlayacağına inanıyorum” dedi.

TUSAŞ Şehitleri Unutulmadı

TUSAŞ’ta hain bir saldırı sonucu şehit düşen mühendisler için üç kritik AR-GE projesine isimleri verildi. ZAHİDE, ATAKAN ve CANBAZ adlı bu projeler, Türkiye’nin savunma teknolojilerindeki başarısını artıracak nitelikte. Görgün, bu adımın vefa ve birlik ruhunu yansıttığını belirtirken, şehitlerin mirasını geleceğe taşıma kararlılıklarını vurguladı.

  • Biyolojik Harp Maddeleri İçin Tespit ve Teşhis Teknolojilerinin Geliştirilmesi (BADE) Projesi
  • Yüzey Artırımlı Raman Spektroskopisi Teknolojisi Geliştirilmesi (İZ) Projesi
  • Yüksek Basınçlı Kütle Spektroskopisi Temelli Tespit Teknolojisi Geliştirilmesi (TORR) Projesi

TSK ve Emniyet Güçleri İçin Önemli Adım

Yeni AR-GE projeleri ile TSK ve emniyet güçlerinin ihtiyaçlarını yerli ve milli çözümlerle karşılamak hedefleniyor. Bu sayede yurt dışı bağımlılığın azaltılması ve ülkenin teknoloji yetkinliğinin artırılması amaçlanıyor.

SSB AR-GE Panelleri ile Hızlı Başlangıç

Savunma Sanayii Başkanlığı, AR-GE projelerini hızlı bir şekilde hayata geçirebilmek adına SSB AR-GE Panelleri oluşturdu. Bu paneller, ileri teknoloji alanlarındaki projeler için başlatma kararları alıyor ve teknoloji gösterim ağırlıklı projeler için Savunma Sanayii Geniş Alan Çağrıları (SAGA) düzenliyor.

Related Posts

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Özgür Özel’i tehdit eden bir kişi daha gözaltına alındı

Evlat katili Selçuk Tengioğlu adına sosyal medyada hesap açıp CHP lideri Özgür Özel’i tehdit eden bir kişi daha gözaltına alındı.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

18 yaşındaki genç tartıştığı kişiye taşla saldırdı

Konya’nın Selçuklu ilçesinde yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. 18 yaşındaki Bayram Tekköse, taşla başına vurduğu Turgay Dündar’ı ağır yaraladı. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hindistan Pakistan savaşını 6 yıl önce satır satır yazmışlar: ‘Nükleer kış Türkiye’yi doğrudan etkiler’

Güney Asya’da gerilim, küresel bir felaketin kıyısına dayandı. Hindistan ile Pakistan arasında haftalardır tırmanan çatışmalar, sınır ötesi füze saldırılarıyla sıcak savaşa dönüştü. Dünya nefesini tutarken, en büyük korku ise nükleer silahların devreye girmesi. İki ülkenin toplamda 300’e yakın nükleer başlığa sahip olduğu bilinirken, olası bir nükleer saldırı sadece bölgeyi değil, iklimi, tarımı ve güvenliğiyle Türkiye dahil tüm dünyayı etkileyebilir.

Tecavüz etti, boğdu, diri diri yaktı, betona gömdü! Canavarlık dediğin daha nasıl olur

Pınar Gültekin cinayeti davasında Yargıtay vicdan zedeleyen bir karar imza attı. Kararda, sanığın eylemini “canavarca hisle gerçekleştirmediği”ne hükmetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir