İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak: Teknoloji üretmek gerek

İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü: Sağlık Teknolojilerinde Bağımsız Olmalıyız

İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, sağlık teknolojileri alanında daha fazla gelişimin önemine vurgu yaparak, yurtdışına bağımlı olmanın gerekliliğini ortaya koyuyor. Kendi teknolojilerimizi üreterek dışa bağımlılıktan kurtulmalı ve bu alanda yatırımın artırılması, bilimsel araştırmaların desteklenmesi ve nitelikli uzmanların yetiştirilmesi gerektiğini belirtiyor.

İstanbul Atlas Üniversitesi: Yenilikçi ve Küresel Ölçekte Tanınan Bir Üniversite

2018 yılında akademik yolculuğuna başlayan İstanbul Atlas Üniversitesi, sağlık teknolojileri alanında liderlik sağlayarak öne çıkmayı hedefliyor. Sağlık teknolojileri ve mühendislik alanlarında uzmanlaşan üniversite, bölgesel ihtiyaçlara odaklanarak benzersiz bir yapıya sahip.

Üniversitede 6 fakülte, 28 lisans, 29 lisansüstü ve 3 doktora programı bulunmaktadır. 13 programın yer aldığı Meslek Yüksekokulu, 2024 yılı itibarıyla 8,444 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.

Üniversite, “Kelebek etkisi” sloganıyla sağlık teknolojileri, nöroteknoloji, nörobilim ve yapay zekâ gibi geleceğin alanlarına odaklanarak fark yaratan projelere imza atmayı amaçlamaktadır.

Gençlerin Sağlık Alanında Eğitim Talebi Artıyor

Her geçen yıl gençlerin sağlık alanındaki mesleklere ilgi gösterdiğini belirten Prof. Kocabıçak, artan nüfus ve yaşlanan nüfusun sağlık personeline olan ihtiyacı artırarak sağlık alanındaki mesleklerin talep göreceğini ifade etmektedir.

Sağlık Alanında Gelişim İçin Teknoloji ve Ürünlerimizi Üretmeliyiz

Eğitim kalitesinin genel anlamda iyi olduğunu belirten Prof. Kocabıçak, sağlık teknolojileri alanında dışa bağımlılıktan kurtulmak için yerli üretim ve yatırımın artırılması gerektiğini vurgulamaktadır. Bilimsel araştırmaların desteklenmesi ve nitelikli uzmanların yetiştirilmesi, sağlık teknolojilerinde bağımsızlığın sağlanması için önemli adımlardır.

Yurtdışına Göçün Pozitif Etkileri Olabilir

Yurtdışında çalışan sağlık personelinin küresel deneyim ve bilgi paylaşımı açısından önemli bir role sahip olduğunu belirten Prof. Kocabıçak, bu durumun sağlık sisteminin gelişimine ve kalitesinin artırılmasına katkı sağlayabileceğini ifade etmektedir.

Sağlık Alanında Mesleklerin Evrimi

Gelecekte robotik cerrahinin daha fazla gelişeceğini ve sağlık alanındaki mesleklerin teknolojik yeniliklerle evrileceğini belirten Prof. Kocabıçak, sağlık çalışanlarının sürekli olarak kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgulamaktadır.

Related Posts

YKS tercihleri ne zaman başlıyor? 2025 YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen süreçte tercih tarihleri, adayların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlıyor? 2025 YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

ATA AÖF bütünleme sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak, nereden görüntülenir? ATA AÖF bütünleme sınavı cevap anahtarı görüntüleme ekranı…

ATA AÖF bütünleme sınavı soruları ve cevapları, 5-6 Temmuz tarihlerinde tamamlanacak oturumlarla beraber gündeme geldi. Üç oturumda düzenlenen ATA AÖF bütünleme sınavında öğrencilere her dersten 30 dakika süre tanınacak. ATA AÖF büt sonuçları değerlendirmesinde dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürecek. Blok Uygulama, Çocuk Gelişimi Alan Uygulaması ve Koleksiyon Hazırlama ve Ürün Geliştirme dersleri hariç, diğer derslerde ders başarı notuna Ara Sınav puanının katkısı %30, Yarıyıl Sonu/Bütünleme Sınav puanının katkısı %70 olacak. Sınava katılan adaylar, cevap anahtarı ile doğru yanlış yanıtlarını kontrol edebilecek. Peki ATA AÖF bütünleme sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak, nereden görüntülenir? İşte ATA AÖF bütünleme sınavı soruları ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı (obs.atauni.edu.tr)

Tercih dönemi için 30 bin danışmanlık birimi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren öğrenciler için 81 ilde 30 binin üzerinde ‘Tercih Danışmanlığı Birimi’ oluşturuldu.

Nemrut Kalderası eşsiz güzellikleriyle ziyaretçilerini ağırlıyor

Nemrut Kalderası eşsiz güzellikleriyle ziyaretçilerini ağırlıyor

Müge Anlı ile Tatlı Sert sezon finali ne zaman? Ünlü sunucu tarihi duyurdu! 2024 – 2025 sezonu Müge Anlı ile Tatlı Sert sezon finali ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar

Müge Anlı ile Tatlı Sert 2024 – 2025 ne zaman sezon finaline girecek? Yazın gelişi ve birçok program ve dizinin sezon finali yapmasıyla birlikte Müge Anlı izleyicileri merak içerisinde başta belirtilen bu sorunun cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere program yaz aylarında sezon finali yapıyor ve genel olarak Eylül ayında yeniden yayına başlıyor. Peki, Müge Anlı ile Tatlı Sert sezon finali ne zaman? Ünlü sunucu sezon finali tarihini duyurdu. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte Müge Anlı sezon finali tarihi…

SON DEPREMLER: 23 Haziran Kandilli Rasathanesi son dakika deprem haberleri

Son dakika deprem haberleri yakından takip ediliyor. Son depremler, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Malatya ve çevresinde günün ilk saatleri itibariyle sarsıntı hisseden pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Yurdun birçok noktasında meydana gelen son depremler, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Konu ile ilgili son gelişme de Kahramanmaraş bölgesinden geldi. Peki, deprem mi oldu, nerede oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre son depremler listesi..