Bodrum’da site aidatları tavan yaptı: Aylık 120 bin lira ödüyorlar!

Bodrum’daki Sitelerin Aidat Fiyatları Nasıl Değişiyor?

Bodrum, dünyanın en popüler turizm destinasyonlarından biri olarak bilinir ve bu bölgedeki sitelerin aidat fiyatları konsept ve içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Yarımadanın güney bölgelerinde aidatlar genellikle 500 liradan başlarken, kuzey bölgeleri olan Gündoğan, Yalıkavak, Gölköy ve Türkbükü gibi lüks bölgelere doğru ilerledikçe bu rakam 120 bin liraya kadar yükselebilmektedir. Lüks sitelerde spa, özel plaj, yüzme havuzu gibi olanaklar sunulurken, daha sade bölgelerde ise genellikle özel güvenlik, havuz ve bahçıvan hizmetleri verilmektedir.

‘Farklı Sebepleri Var’

Bodrum Temsilcisi Sevil Ece Gümüş Kapar, hizmet ve konum bazında aidat fiyatlarının değiştiğini belirtiyor. Kendisine göre, Bodrum’da aidat fiyatları genellikle 500 liradan başlayıp 120 bin liraya kadar çıkabiliyor. Özellikle yarımadanın kuzey bölgelerinde bulunan lüks sitelerde özel plajlar, 7/24 güvenlik, spa merkezleri gibi birçok farklı hizmet sunulmaktadır.

‘Bu Sitelerde Özel Plajlar Yok’

Kapar’a göre, aidat fiyatlarının yükselmesindeki ana sebep, lüks devrelerin mülk sahiplerine sunduğu konforlu yaşam standartlarıdır. Özellikle Gölköy, Gündoğan, Yalıkavak, Torba ve Türkbükü gibi bölgelerde yer alan lüks siteler, genellikle özel plajlar, teknik destek, akıllı ev sistemleri gibi avantajlar sunar. Diğer yandan, orta segment dediğimiz sitelerde bahçıvan, güvenlik, havuz gibi hizmetler bulunur ve bölgelere göre aidat fiyatları değişir.

‘Avro Bazında Aidat Fiyatları Belirleniyor’

120 bin liraya kadar çıkan aidat fiyatlarına sahip olan sitelerdeki ev fiyatları genellikle 3 ila 35 milyon avro arasında değişiyor. Aidatlar genellikle aylık olarak belirlenir ve sitelerin konseptine bağlı olarak ekstra aidatlar alınabilir. Yeni projelerde metrekare birim fiyatına göre avro bazında aidat fiyatları belirlenir. Dolayısıyla, Bodrum’da aidatları ödeyen kişiler genellikle yüksek standartlara sahip lüks sitelerde yaşamaktadır.

Related Posts

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Devlet destek verdi! Batmanlı girişimci yıllık 600 ton kültür mantarı üretiyor

Vatani görevini yerine getirdikten sonra memleketine dönen Gördegir, Beşiri ilçesine bağlı Beşpınar köyünde iki odada kültür mantarı üretimine başladı.

Borsa güne nasıl başladı? (9 Temmuz 2025)

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,08 değer kaybederek 9.998,20 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 10,29 puan ve yüzde 0,10 artışla 10.008,49 puana çıktı. Bankacılık …

Bakan Kurum Ödemiş’te orman yangını koordinasyon toplantısına başkanlık etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orman yangının meydana geldiği İzmir’in Ödemiş ilçesinde düzenlenen koordinasyon toplantısına başkanlık ederek çalışmalarla ilgili son durumu değerlendirdi.

İstanbul’da yaşamanın bedeli 90 bin TL’yi geçti!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), 2025 yılı Haziran ayına ilişkin “İstanbul’da Yaşam Maliyeti” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Rapora göre, İstanbul’da yaşamanın bedeli geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47,13 oranında arttı. Dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93 bin 465 TL’ye ulaştı.