Sakarya Gaz Sahası’nda günlük üretim 9,5 milyon metreküpe ulaştı

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nda Rekor Üretim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nda günlük 9,5 milyon metreküp üretime ulaşılarak ilk fazın tamamlandığını açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 2028’de Sakarya Gaz Sahası’nda günlük üretimin 40 milyon metreküpe çıkması hedefleniyor ve tüm hanelerin doğal gaz ihtiyaçlarının Sakarya Gaz Sahası’ndan karşılanması planlanıyor.

Bakan Bayraktar, yeni sahalarda yeni keşiflerle ilgili çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “Sakarya Gaz Sahası’nın birinci fazı tamamlandı. Yaklaşık 9,5 milyon metreküp günlük üretimle şu anda ikinci fazın üretimine yönelik çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Bayraktar, yeni bulunan rezervleri üretime eklemeyi hedeflediklerini belirterek, çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Ayrıca Bayraktar, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, “Enerjide tarihi rekor! Sakarya Gaz Sahası’nda ilk faz tamamlandı. Günlük 9,5 milyon metreküp üretim, 4 milyonu aşkın haneye yerli ve milli enerji!” ifadelerini kullandı.

Bayraktar, “Bu zafer, azmin ve millet iradesinin eseridir. Karadeniz’in 170 kilometre açığında kilometrelerce derinlikten, ülkemizin toprağına uzanan büyük enerji hamlesini büyütmeye devam edeceğiz. Enerjide bağımsız Türkiye için kararlılıkla ilerliyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ilk yüzer üretim platformu geçen yıl Çanakkale’ye getirilmişti. Platformun 2026’da Sakarya Gaz Sahası’nda göreve başlaması planlanıyor ve günlük ilave 10 milyon metreküp üretim yapılacağı hesaplanıyor. Böylece 2026’daki toplam üretimin 20 milyon metreküpe çıkması bekleniyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Başak Erkalan – Ekonomi

Related Posts

Epic Games’in 15 Mayıs’a kadar ücretsiz verdiği oyunlar

Epic Games, bu hafta iki ücretsiz oyun veriyor. Deadtime Defenders ve Touch Type Tale 1 Mayıs’tan 8 Mayıs’a kadar ücretsiz olarak alınabilecek.

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.

Elon Musk, neden Mars’a gitmek istediğini anlattı

SpaceX CEO’su Elon Musk, Fox News’a verdiği röportajda Mars’ta yaşam kurma vizyonunu değerlendirdi.

Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Çin’de savunma ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren Pekin Telemetri Araştırma Enstitüsünün, düşmanı, radarları var olmayan hayalet gemi filolarına yönlendirebilecek yetkinlikteki bir sinyal bozucu sistem üzerinde çalıştırdığı bildirildi.

Otomobil devinde kamera krizi: Binlerce araç geri çağrıldı

Volvo, ABD’de 2021-2025 yılları arasında üretilen 413 bini aşkın aracı, geri vitese alındığında arka görüş kamerasının çalışmaması nedeniyle geri çağırma kararı aldı. Sorunun yazılım güncellemesiyle çözüleceği açıklanırken, üretim tesisinde iş gücünün yüzde 5 oranında azaltılacağı da duyuruldu.

Milyonlarca kişinin kullandığı uygulama kapanıyor! 2003 yılında hayatımıza girmişti

2003 senesinde kurulan, görüntülü konuşma ve yazılı sohbet dünyasında o dönem devrim yaratmış, özellikle 2010’ların başında aylık 300 milyon aktif kullanıcıya ulaşan uygulamanın devri resmen son buluyor. Zamanla yerini WhatsApp, Zoom ve Discord gibi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir