Siyasetteki kutuplaştırıcı dil, toplum üzerinde yoğun kaygıya neden oluyor: ‘Baskı direnişi tetikler’

Türk Tabipleri Birliği: Kutuplaştırıcı Siyaset Toplum Sağlığını Olumsuz Etkiliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından Türk Tabipleri Birliği (TTB), kutuplaştırıcı siyasetin, toplum sağlığına zarar verdiğini vurguladı. TTB, bu tür siyasetin yurttaşların psikolojisi üzerinde olumsuz etkilere yol açtığını belirtti.

Cumhuriyet gazetesi, toplumun nasıl etkilendiğini ve siyasilerin toplum sağlığını korumak için üzerlerine düşen sorumlulukları Türkiye Psikiyatri Derneği Medya Kurulu Üyesi Prof. Dr. Burhanettin Kaya ile konuştu. Kaya, siyasi figürlerin toplum için rol modelleri olduğunu ve kullandıkları dilin toplum üzerinde büyük etkisi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kaya, “Siyasi figürlerin kullandığı dil, toplum üzerinde güçlü etkilere sahiptir. Dildeki şiddeti ortadan kaldırma sorumluluğu siyasetçilere aittir. Kutuplaşıcı dil, ayrımcılık ve düşmanlığa neden olabilir. Bu tür bir dil, toplumdaki belirsizlik, kaygı, öfke ve haksızlık duygularını artırabilir” şeklinde konuştu.

Toplumun İyileşmesi Dilde Başlar

Şiddetin kendini önce dilde gösterdiğini savunan Kaya, George Orwell’in 1984 romanında siyasi dil hakkında söylediklerinin günümüzde de geçerli olduğunu belirtti. Ayrımcı ve düşmanlık yayan bir dilin, toplumda olumsuz etkilere neden olduğunu ifade etti.

Ayrımcı Dil Çeşitli Riskleri Beraberinde Getirir

Kaya, ayrımcı dilin yurttaşlarda çeşitli olumsuz etkilere sebep olabileceğini vurgulayarak, medyanın dilindeki kutuplaştırıcı siyasetin yurttaşları nasıl etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Belirsizlik, kaygı ve öfkenin artabileceğini belirten Kaya, demokratik hakların kısıtlanması durumunda toplumda öfke ve baskıya karşı direnişin tetiklenebileceğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Kötü ruh halinin gizli sebebi ortaya çıktı

Kendinizi kötü hissetmenizin sebebi bağışıklık sisteminiz olabilir mi? Bilim insanları, ruh hali değişimlerinde bağışıklık sisteminin düşündüğümüzden çok daha büyük bir rol oynadığını keşfetti.

Kalp krizi ve felç riskinin azaltıyor! ‘Haftada en az bir porsiyon yenmeli’

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Gece uyumuyorsanız tehlikedesiniz: Uykusuzluğunuz o hastalığı tetikliyor

Uyuyamadığınız her gece, vücudunuz savunmasız hale geliyor olabilir mi? Uykusuzluk sadece yorgunluk değil, bağışıklık sisteminizin çökmesine ve hatta kanser riskinizin artmasına neden olabilir.

Malatya’da Çocuklar için 23 Nisan Etkinliği Düzenlendi

Malatya Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik yapıldı. Hastane yönetimi ve Türk Kızılay Malatya Şubesi işbirliğinde düzenlenen etkinlikte çocuklar, ebru ve kil …

Uzmanı tek tek anlattı: Çocuklara diş fırçalama alışkanlığı nasıl kazandırılır?

Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sabiha Ceren İlisulu, diş fırçalamanın çocuklarda yalnızca alışkanlık değil aynı zamanda ince motor becerisi gerektiren bir faaliyet olduğunu belirterek Avrupa Çocuk Diş Hekimliği Akademisi (EAPD) önerilerine göre çocuklara 7 yaşına kadar diş fırçalama sırasında ebeveyn veya bakım veren kişi tarafından mutlaka destek olunması gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir