ABD Hazine Bakanlığı’ndan stabilcoin açıklaması

Kripto sektörü, düzenleyicilerle iş birliği yapmanın önemini vurgulayan Williams, Hazine Bakanlığı’nın bu alanda ciddi adımlar atacağını belirtti. ABD Meclis Üyesi Bryan Steil ise ülkenin dijital varlık düzenlemelerinde küresel rekabeti kaçırmaması gerektiğini söyledi.

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent tarafından dijital varlıklar konusunda danışman olarak atanan eski sektör avukatı Tyler Williams, görevine hızlı bir başlangıç yaparak kripto para sektörüne cesaret verici mesajlar iletti. Washington DC’de düzenlenen özel bir dijital varlık etkinliğinde konuşan Williams, Kongre’nin stabilcoin mevzuatını hayata geçirme çabasını desteklemenin, ABD’nin dijital varlık düzenlemeleri açısından güçlü bir ilk adım olacağını vurguladı.

STABILCOIN DÜZENLEMELERİ ÖNCELİKLİ KONULAR ARASINDA

Galaxy Digital’in eski avukatlarından olan Williams, etkinlikte yaptığı konuşmada, kripto para alanında çalışan milletvekillerine destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Chainlink’in ev sahipliği yaptığı organizasyonda dinleyicilere seslenen Williams, “Kongre’de stabilcoin politikası üzerinde çalışan dostlarımıza olabildiğince destek olalım. Eğer eyaletler, banka düzenleyicileri ve tüm ekosistem, bir ihraççı olmak için aynı kurallara tabi olursa, bu Washington için oldukça iyi bir sonuç olur” dedi.

Williams, birkaç haftadır Hazine Bakanlığı’nda görev yaptığını belirtirken, bu atamanın sektör için olumlu bir sinyal olduğunu vurguladı. Hazine’nin vergi politikası, yaptırımlar, kara para aklama denetimleri ve Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN) gibi konularla kesişen geniş bir yetki alanına sahip olduğunu belirterek, Hazine’de bu alanda çalışmaya istekli bir ekibin bulunduğunu ifade etti.

MECLİS ÜYESİ STEIL: ”GERÇEKTEN BİR DÖNÜM NOKTASINDAYIZ”

ABD Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi bünyesinde yer alan Dijital Varlıklar Alt Komitesi Başkanı Wisconsin Temsilcisi Bryan Steil de etkinlikte yaptığı konuşmada, ABD’nin dijital varlık alanında küresel rekabet gücünü artırması gerektiğini söyledi. Kripto düzenlemeleri konusunda iki partili desteğin artmaya devam ettiğini belirten Steil, “Gerçekten bir dönüm noktasına geldik. ABD’nin dijital varlıkları besleme konusunda dünyanın geri kalanıyla rekabet etmekten geri kalmaması gerekiyor” dedi.

Steil ayrıca, önceki oturumda 21. Yüzyıl için Finansal Yenilik ve Teknoloji Yasası (FIT21) kapsamında Demokratların da desteğinin kazanıldığını hatırlatarak, bu iki partili iş birliğinin önümüzdeki süreçte daha da büyüyeceğine inandığını dile getirdi.

WASHINGTON’DA KRİPTO POLİTİKALARINA YENİ DİNAMİKLER

Washington’da kripto politikalarına yönelik yeni dinamikler

Etkinlikte söz alan Chainlink’in kurucu ortağı Sergey Nazarov ise Washington’daki kripto politikalarına yönelik üretken bir yaklaşımın giderek güçlendiğini ifade etti. Williams da bu görüşe katılarak, Trump döneminde atanan ve şu an kripto politikalarında etkin bir rol oynayan David Sacks liderliğindeki çalışmalara dikkat çekti. “Bulmacanın tüm parçalarının aynı yönde hareket ettiğini görüyorum. Bu da ABD’nin dijital varlıklardaki küresel liderliğini daha ileriye taşıyor” dedi.

Williams, finansal düzenleyici kurumlar olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) kripto alanında yeni girişimlerde bulunduğunu belirterek, Hazine Bakanlığı olarak yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını aktardı.

Geçmişte Trump yönetiminde de bakanlıkta görev alan Williams, hükümetin kripto düzenlemeleri konusunda yenilenmiş bir perspektife sahip olmasının sektör açısından önemli olduğunu ifade etti. Hazine Bakanlığı’nda yürütülecek çalışmaların, sektör için nasıl bir düzenleyici çerçeve oluşturulacağını belirlemede kritik bir rol oynayacağını vurgulayan Williams, stabilcoin mevzuatının bu sürecin başlangıcı olacağını sözlerine ekledi.

Related Posts

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Devlet destek verdi! Batmanlı girişimci yıllık 600 ton kültür mantarı üretiyor

Vatani görevini yerine getirdikten sonra memleketine dönen Gördegir, Beşiri ilçesine bağlı Beşpınar köyünde iki odada kültür mantarı üretimine başladı.

Borsa güne nasıl başladı? (9 Temmuz 2025)

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,08 değer kaybederek 9.998,20 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 10,29 puan ve yüzde 0,10 artışla 10.008,49 puana çıktı. Bankacılık …

Bakan Kurum Ödemiş’te orman yangını koordinasyon toplantısına başkanlık etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orman yangının meydana geldiği İzmir’in Ödemiş ilçesinde düzenlenen koordinasyon toplantısına başkanlık ederek çalışmalarla ilgili son durumu değerlendirdi.

İstanbul’da yaşamanın bedeli 90 bin TL’yi geçti!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), 2025 yılı Haziran ayına ilişkin “İstanbul’da Yaşam Maliyeti” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Rapora göre, İstanbul’da yaşamanın bedeli geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47,13 oranında arttı. Dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93 bin 465 TL’ye ulaştı.