Ünlü fast food zinciri Türkiye’de konkordato istedi: Binlerce çalışanına iş arıyor

İş Gıda’nın konkordato başvurusu, sektörde geniş bir yankı uyandırmıştı.  Şirket, Yum! Brands’in KFC ve Pizza Hut markalarına dair franchise anlaşmasını feshetmişti ve bu durum ciddi bir sarsıntıya yol açtı. 

7 BİN KİŞİ İÇİN DESTEK ÇAĞRILARI BAŞLADI

Konkordato talebinin ardından ise, KFC ve Pizza Hut’ta çalışan 7 bin kişi için destek çağrıları yapılmaya başlandı. Yılmaz, McDonald’s’tan Burger King’e, Komegene’den Tavuk Dünyası’na kadar birçok sektörden ismi etiketleyerek, UFRAD Başkanı Mustafa Aydın ve yönetim kurulu üyelerine de seslendi. Öte yandan, Maydonoz Döner ve My Fried Chicken’in Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şeyhin, kendilerine başvuranlara liyakat ve potansiyellerine göre iş fırsatları sunduklarını belirtti.

“AİLELERİYLE BİRLİKTE 15 BİN KİŞİ ZORDA”

Patronlar Dünyası’ndan Necla Dalan’ın haberine görei Sektörde bu markalarda çalışanların maaşlarının gününde ödenmediğinin, tavuk firmalarına ödeme yapılmadığı için bazı şubelerde ürün olmadığını vurgulayan Yılmaz, İş Gıda’nın konkordato kararının aileleriyle birlikte 15 bin kişiyi çaresiz bıraktığını vurguladı. Yılmaz, “Yeni evlenen, evi kira olan, taksitleri olan, çocuk okutan, yeni çocuğu olan, hastası olan yüzlerce, binlerce kişi var. Bunların çoğu markaya güvenerek ise girdi. Markanın asıl sahibi tüm haklari ile geçmiste personeli İş Gıda’ya devretti. Şimdi hiçbir hakları yok. Aslında bu durum tüm Türkiye’de franchise veren markalar için de kötü. Burada çalışan arkadaşlara çalışma imkanı tanıyın” dedi.

Restoran çalışanlarının teşekkür mesajları yolladığı Yılmaz’ın çağrısına markalardan ilk yanıt ise Maydonoz Döner ve My Fried Chicken’in Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şeyhin’den geldi. Şeyhin, Yılmaz’ın paylaşımına cevap verdi ve bu markalardan kendilerine gelenlere liyakat ve potansiyellerine göre iş imkanı sunduklarını söyledi.

İŞ GIDA 8 OCAK’TA AÇIKLAMA YAPMIŞ “FAALİYETLER SÜRÜYOR” DEMİŞTİ

Yums! Brands’in fesih kararından sonra 8 Ocak’ta İş Gıda’dan yapılan açıklamada şu bilgiler verilmişti: 

“Türkiye’de KFC ve Pizza Hut restoranlarının sahibi ve işletmecisi olan İş Gıda, 2020 yılında KFC ve 2022 yılında Pizza Hut markalarını bünyesine dahil etmiş, ilk 3 yıl içinde de toplam restoran sayısını yüzde 300 büyüme ile 537’ye çıkarmıştır.2025 yılı itibarıyla yaklaşık 7.000 kişiye istihdam sağlayan İş Gıda, bu performansı sayesinde 2023 yılında Yum! Brands Global tarafından “Yum! Büyüme Ortağı” ödülüne layık görülmüştür.
Tüm KFC ve Pizza Hut restoranlarımızın global operasyonel standartlara uygunluğu, Yum! Brands onaylı bağımsız denetim kuruluşları tarafından düzenli olarak denetlenmekte ve operasyonumuz bu kalite standartlarını karşıladığı için, faaliyetlerine aralıksız olarak devam etmektedir.”

Related Posts

Rekabet Kurumu’ndan Google’a ceza: 6 ay süre verildi!

Google’a yönelik alınan önceki kararlara rağmen, rekabet ihlali tespit edildi. Rekabet Kurumu, uygulamanın devam ettiği süre boyunca para cezası verdiğini açıkladı.

Avrupa’daki son üreticiydi… Dev tesis iflas etti

Avrupa’dan güneş enerjisi sektörü derin bir krizden geçiyor. Artan enerji maliyetleri ve Çin’den gelen sübvansiyonlu ürünlerin yarattığı yoğun rekabet, ülke genelinde güneş paneli üretimini olumsuz etkiliyor. Bu durum Avrupa’da son güneş paneli üreticisi olan dev şirketi de etkiledi. İflas başvurusu yapan şirket 250 çalışanının etkileneceğini duyurdu.

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Çekya hazinesi dövizle doldu

Çekya’nın döviz rezervleri Haziran 2025’te 161.1 milyar dolara yükselerek son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı. Çekya Merkez Bankası’nın yayımladığı verilere göre, Mayıs ayında 159.1 milyar dolar olarak revize edilen rakamdan sonra yaşanan bu …

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.