Meta, Trump’a 25 milyon dolar ödemeyi kabul etti

 
ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ocak 2021’de meydana gelen Kongre baskını sonrasında Facebook hesabının kapatılmasıyla başlayan sansür iddialarıyla ilgili olarak Meta ile anlaşmaya vardı. Yapılan anlaşma gereği Meta, Trump’a yaklaşık 25 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, ismi açıklanmayan kaynaklar, Meta ile Trump arasındaki anlaşmanın detaylarını aktardı. Anlaşmaya göre, Meta’nın ödeyeceği 22 milyon dolarlık kısım, Trump’ın “başkanlık kütüphanesi” için kullanılacak. Geri kalan miktar ise “davaya dahil olan diğer kişilere” ve yasal ücretlere ayrılacak.

Kaynaklar, anlaşmaya rağmen Meta’nın suçlamaları kabul etmediğini belirtti. NBC News’ün aktardığına göre, Facebook, Instagram ve WhatsApp’in üst şirketi Meta, federal mahkemeye anlaşmanın bildirimini iletti.

Meta’nın İletişim Direktörü Andy Stone, 25 milyon dolarlık ödemenin anlaşma şartları doğrultusunda gerçekleşeceğini doğruladı.

Trump’ın Facebook, Twitter ve Google’a karşı “sansür” davası

Trump, Kongre baskını sonrasında Facebook, Twitter (şimdiki adıyla X) ve YouTube’un sahibi Google şirketlerine karşı sansür iddiasıyla dava açacağını Temmuz 2021’de duyurmuştu. Trump, sosyal medya platformlarını “ABD yönetiminin fiili sansür kolu” olarak nitelendirmiş ve kamuoyuna yönelik utanç verici sansür uygulamalarının durdurulmasını talep etmişti.

Twitter, YouTube ve Facebook gibi sosyal medya platformları, Trump’ın hesaplarını Kongre baskını olaylarına katkıda bulunduğu ve 2020 başkanlık seçiminde usulsüzlük yapıldığı iddiaları nedeniyle dondurmuş ve daha sonra kalıcı olarak askıya almıştı.


Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?


Related Posts

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Özgür Özel’i tehdit eden bir kişi daha gözaltına alındı

Evlat katili Selçuk Tengioğlu adına sosyal medyada hesap açıp CHP lideri Özgür Özel’i tehdit eden bir kişi daha gözaltına alındı.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

18 yaşındaki genç tartıştığı kişiye taşla saldırdı

Konya’nın Selçuklu ilçesinde yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. 18 yaşındaki Bayram Tekköse, taşla başına vurduğu Turgay Dündar’ı ağır yaraladı. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hindistan Pakistan savaşını 6 yıl önce satır satır yazmışlar: ‘Nükleer kış Türkiye’yi doğrudan etkiler’

Güney Asya’da gerilim, küresel bir felaketin kıyısına dayandı. Hindistan ile Pakistan arasında haftalardır tırmanan çatışmalar, sınır ötesi füze saldırılarıyla sıcak savaşa dönüştü. Dünya nefesini tutarken, en büyük korku ise nükleer silahların devreye girmesi. İki ülkenin toplamda 300’e yakın nükleer başlığa sahip olduğu bilinirken, olası bir nükleer saldırı sadece bölgeyi değil, iklimi, tarımı ve güvenliğiyle Türkiye dahil tüm dünyayı etkileyebilir.

Tecavüz etti, boğdu, diri diri yaktı, betona gömdü! Canavarlık dediğin daha nasıl olur

Pınar Gültekin cinayeti davasında Yargıtay vicdan zedeleyen bir karar imza attı. Kararda, sanığın eylemini “canavarca hisle gerçekleştirmediği”ne hükmetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir