Isparta’dA 112’ye geçen yıl gelen 410 bin çağrının yüzde 65’i ‘gereksiz’

Isparta 112 Acil Çağrı Merkezi’nde Gereksiz Çağrı Oranı Yüksek

Isparta’da bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi’ne geçen yıl toplam 410 bin 882 çağrı geldiğinde, yapılan tespitlere göre bu çağrıların %65’i gereksiz olarak belirlendi. Merkeze gelen çağrıların 143 bin 603’ü vakaya dönüştü. İtfaiye ve ambulans ekiplerinin şehir merkezindeki vakalara ulaşma süreleri ise sırasıyla 5 dakika 7 saniye ve 5 dakika 10 saniyeydi. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İsmail Ünal, “Ne kadar az gereksiz çağrı alırsak, diğer önemli vakalara ulaşma hızımız o derece artmaktadır” açıklamasında bulundu.

Isparta 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İsmail Ünal, 2023 ve 2024 yıllarındaki çağrı istatistiklerini paylaştı. 2023 yılında merkeze 414 bin 336 çağrı geldiği, bu çağrılardan %35,09’unun vakaya dönüştüğü belirtildi. Yine aynı yıl vakaya yanıt verme süresinin 3,04 saniye olduğu ifade edildi.

2024 yılında ise çağrı sayısında azalma yaşandığı vurgulandı. Toplamda 410 bin 882 çağrının gerçek vakaya dönüş oranının %34,95 olduğu, geri kalan %65,05’lik kısmın ise gereksiz çağrılar olduğu açıklandı. Ayrıca, 2024 yılında çok çeşitli kurumlara toplam 47 bin 656 görüşme yapıldığı belirtildi.

Personel Sayısı ve Hedefler

Isparta 112 Acil Çağrı Merkezi’nde toplam 128 personelin haftanın 7 günü 24 saat hizmet verdiği bilgisi paylaşıldı. Merkezdeki personellerin görev dağılımı şu şekildedir: 32’si çağrı karşılayıcı, 34’ü sağlık personeli, 8 jandarma, 12 emniyet, 8 itfaiye, 6 AFAD personeli bulunmaktadır. Geri kalan personeller ise diğer teknik hizmetlerde çalışmaktadır. Merkez, sağlık, emniyet, jandarma, AFAD ve orman birimlerinden oluşan bir komuta merkezi olarak hizmet vermektedir.

Müdür İsmail Ünal, vatandaşlardan gereksiz durumlarda acil çağrı merkezini aramamalarını isteyerek, “Ne kadar az gereksiz çağrı alırsak, diğer vakalara ulaşma hızımız o kadar artacaktır. Ambulans ve itfaiye ekiplerimizin ortalama vakaya ulaşma süreleri oldukça başarılıdır. Vatandaşlarımızın sakin olmaları ve gereksiz aramalardan kaçınmaları önemlidir” dedi.

Related Posts

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Özgür Özel’i tehdit eden bir kişi daha gözaltına alındı

Evlat katili Selçuk Tengioğlu adına sosyal medyada hesap açıp CHP lideri Özgür Özel’i tehdit eden bir kişi daha gözaltına alındı.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

18 yaşındaki genç tartıştığı kişiye taşla saldırdı

Konya’nın Selçuklu ilçesinde yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. 18 yaşındaki Bayram Tekköse, taşla başına vurduğu Turgay Dündar’ı ağır yaraladı. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hindistan Pakistan savaşını 6 yıl önce satır satır yazmışlar: ‘Nükleer kış Türkiye’yi doğrudan etkiler’

Güney Asya’da gerilim, küresel bir felaketin kıyısına dayandı. Hindistan ile Pakistan arasında haftalardır tırmanan çatışmalar, sınır ötesi füze saldırılarıyla sıcak savaşa dönüştü. Dünya nefesini tutarken, en büyük korku ise nükleer silahların devreye girmesi. İki ülkenin toplamda 300’e yakın nükleer başlığa sahip olduğu bilinirken, olası bir nükleer saldırı sadece bölgeyi değil, iklimi, tarımı ve güvenliğiyle Türkiye dahil tüm dünyayı etkileyebilir.

Tecavüz etti, boğdu, diri diri yaktı, betona gömdü! Canavarlık dediğin daha nasıl olur

Pınar Gültekin cinayeti davasında Yargıtay vicdan zedeleyen bir karar imza attı. Kararda, sanığın eylemini “canavarca hisle gerçekleştirmediği”ne hükmetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir