Kabus yeniden hortladı! ‘Marmara ölüm çığlığı atıyor’

Marmara Denizi’nde Müsilaj Problemi Devam Ediyor: Balıkçılar Zarar Gördü

Marmara Denizi’nde 2021 yılında büyük zarara yol açan müsilaj sorunu, hala devam etmekte. Mudanya ilçesinde denizi kaplayan müsilaj, balıkçıların ağlarına zarar veriyor. Balıkçılar, ağlarındaki müsilaj yüzünden denize açılamadıklarını belirtiyor. Müsilaj nedeniyle Marmara Denizi’nde balık girişinin olmadığını dile getiren balıkçılar, ağlarını tamir etmeye çalışıyor.

‘Denize Attığımız Ağları Geri Çekemiyoruz’

Marmara Denizi’nde 30 yıldır balıkçılık yapan Ahmet Çetinkaya, müsilajın büyük sorun yarattığını aktardı. Çetinkaya, “Denize attığımız ağları geri çekemiyoruz. Ağlarımız müsilaj yüzünden yırtılıyor veya kopuyor. Bu durum avlanmayı ve balıkçılığı olumsuz etkiliyor. Müsilaj, ağlarımıza zarar veriyor ve makinelerimizi zorluyor. Sıcak havalarda avlanmak istiyoruz ancak müsilaj bu isteğimizi engelliyor. Bu durum bize maliyet de doğuruyor.” şeklinde konuştu.

‘Marmara Denizi Ölüm Çığlığı Atıyor’

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Efsun Dindar, Müsilajın deniz ekosistemine zarar verdiğini belirterek, Marmara Denizi’nin artık bir ölüm çığlığı attığını ifade etti. Denizin canlılığını kaybettiğini ve oksijen seviyelerinin tehlikeli düzeylere indiğini belirten Dindar, müsilajın deniz dibini sardığını ve canlıların hareket edemez hale geldiğini söyledi.

‘Müsilaj Çok Hızlı Tetikleniyor’

Marmara Denizi’nde atık su deşarjları ve kirliliğin müsilaj oluşumunu hızlandırdığını belirten Dindar, “Azot ve fosfor içeriği, atık sularla denize karışıyor ve müsilajın oluşumunu hızlandırıyor. İklim krizi ve insan faaliyetleri de bu sürece katkıda bulunuyor. Deniz suyu sıcaklıklarındaki artış da durumu olumsuz etkiliyor.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Özgür Özel’i tehdit eden bir kişi daha gözaltına alındı

Evlat katili Selçuk Tengioğlu adına sosyal medyada hesap açıp CHP lideri Özgür Özel’i tehdit eden bir kişi daha gözaltına alındı.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

18 yaşındaki genç tartıştığı kişiye taşla saldırdı

Konya’nın Selçuklu ilçesinde yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. 18 yaşındaki Bayram Tekköse, taşla başına vurduğu Turgay Dündar’ı ağır yaraladı. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hindistan Pakistan savaşını 6 yıl önce satır satır yazmışlar: ‘Nükleer kış Türkiye’yi doğrudan etkiler’

Güney Asya’da gerilim, küresel bir felaketin kıyısına dayandı. Hindistan ile Pakistan arasında haftalardır tırmanan çatışmalar, sınır ötesi füze saldırılarıyla sıcak savaşa dönüştü. Dünya nefesini tutarken, en büyük korku ise nükleer silahların devreye girmesi. İki ülkenin toplamda 300’e yakın nükleer başlığa sahip olduğu bilinirken, olası bir nükleer saldırı sadece bölgeyi değil, iklimi, tarımı ve güvenliğiyle Türkiye dahil tüm dünyayı etkileyebilir.

Tecavüz etti, boğdu, diri diri yaktı, betona gömdü! Canavarlık dediğin daha nasıl olur

Pınar Gültekin cinayeti davasında Yargıtay vicdan zedeleyen bir karar imza attı. Kararda, sanığın eylemini “canavarca hisle gerçekleştirmediği”ne hükmetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir